Steeds zoekend naar grenzen van mijn mogelijkheden komt het spelen met vorm, materiaal en kleur tot uiting in mijn beelden, schilderijen en objecten. Wat ik maak zijn houten sculpturen, vaak in combinatie met andere materialen zoals leisteen/glas/metaal. Ik probeer contrasten te zoeken die mijn beeldhouwwerken versterken en een spanning geven aan de abstract houten vormen. Dit alles geboren uit gevoel en respect voor het hout.

kers tak

2009

De top van een kersenboom geeft mooie takken in alle vormen. Deze tak heb ik van verschillende kanten bewerkt zodat de draaing die erin zat sterker is geworden. Op de sokkel laat ik hem zweven.

Bescherming

2008

Een flink stuk amerikaans eiken. Door diverse scheuren in het hout resulteerde dit in een koesterende sculptuur.

omhelzing

2009

Draaien om elkaar, bescherming zoeken bij elkaar, steun, liefde, genegenheid of toch speels? Voor de een zijn het spelende otters voor de ander stokstaartjes.... Laat je fantasie gaan.

triskell

2008

Een keltisch symbool, drie eenheid staat voor 'aarde, water, lucht'. Uitgevoerd in appelhout.

appelhout 2

2010

Het hart van deze appelboom en de tekening van het hout komen goed tot hun recht in deze sculptuur Dit sculptuur staat in Breda.

appelhout met leisteen kolom

2010

Deze appelhouten stam met fraaie houttekening heb ik dusdanig bewerkt dat de binnenste houtnerf goed zichtbaar is. Het binnenste van deze stam is veel lichter van kleur dan de buitenrand. Ik hou van contrasten, daarom heb ik de hounerf lijn onderbroken en vervangen door een stapeltje leisteen. Het sculptuur bestaat nu uit meerdere contrasten.... !! Dit sculptuur staat in Zwitserland.

taxus

2007

Een stuk taxus hout,(heesterachtige naaldboom), had van zichzelf een hele mooie kromming met een behoorlijke scheur. Deze twee gegevens inspireerden me in het maken van dit beeld.   Dit sculptuur staat in Ridderkerk.

pruimentak met leisteentjes

2009

Een pruimentak die lijkt te bezwijken onder het gewicht van de stenen. Dit sculptuur staat in Dordrecht.

Gevuld

2007

Berkenhouten stam met in het midden een holte die ik als kontrast heb gevuld met donkere leisteen. Het beeld staat op een stalen staaf, vast gezet in een brok steen.

berk met loden punt

2007

Het ruige uiterlijk van de berkenboom, is een opstapeling van vormen geworden. Als contrast heb ik 1 uitstaande tak vervangen door een loden punt.  

tegenstelling

2010

Een gebogen vorm in berkenhout wordt gebroken door rechte plaatjes leisteen. Een sculptuur met contrasten en tegenstellingen. 

afglijden

2008

Een sculptuur van appelhout op zo'n manier gemaakt dat het lijkt of het twee delen zijn die elkaar schijnen te ondersteunen. Ze glijden bijna van elkaar, lijkt het, toch houden ze elkaar vast.

pruimenhout met steen

2007

Een heel erg vers stuk pruimenhout begon op dusdanige manier te scheuren dat ik het zo heb gelaten. De ruimte tussen de twee lijnen is gevuld met stenen. Sokkel van basaltsteen.

krachtig

2010

Met appelhout weet je niet waar je aan begint. De mooie tekening en opvallende gedraaide vorm  inspireerde mij om de natuurlijke lijnen  in het hout te volgen. Het eind resultaat is als een krachtige stroom die zijn uitweg zoekt en vind in een dubbele uitgang.

negeren

2007

Een groeiende boom gaat zijn eigen weg. Dit levert vaak mooi hout op om in te hakken. In dit geval is het een 'afstandelijke omhelzing' geworden.

Trots

2007

Tussen kaphout vond ik een wilgenhouten tak met een bijzondere vorm.  Een trotse vorm . Je vraagt je af hoe het op zo'n manier kan groeien. De kromming leende zich voor opvulling met platte leisteentjes.

Knekels

2006

Inspiratie voor dit sculptuur was een bezoek aan de catacomben van Parijs. De opgestapelde beenderen van al die parijzenaren is een sculptuur op zichzelf.

appelhout met steen

2006

Het gat in deze appelhoutenstam is op een ruige manier gehakt. De beitel sporen zijn nog duidelijk te zien. Dit benadrukt de ruige scherpe stenen in de cirkelvorm. Dit sculptuur staat in Dordrecht.

doorboring

2006

Een vorm in lindehout waar ik een vloeiende lijn in aangebracht heb die je ogen dwingen deze lijn te volgen. De rvs staaf is het tegenovergestelde, recht en strak. Een doorboring door de vloeiende lijnen.

wilgtak

2006

In de grienden ligt vaak oud kaphout of afgebroken takken van de bomen die er groeien. Een stronk wilgenhout gaf mij de inspiratie voor dit beeld. Dit sculptuur staat in St-Annaland, Zeeland

3 levens

2005

Een meerpaal uit de havens van Rotterdam. Heel lang in het water gestaan en lang op het droge gelegen. Maar hout is sterk, zeker eikenhout. Deze geschiedenis heeft gemaakt dat de stam gehavend is. Dit heb ik zoveel mogelijk zo gelaten. Hij was toe aan zijn derde leven. Vandaar deze drie eenheid. De grootste scheur aan de voorkant heb ik gevuld met loden strippen als symbool voor de  flexibiliteit van hout.  

Grillig

2005

Een stuk wilgenhout waarbij ik de nerf in de stronk volledig ben gevolgd zonder vooropgezet plan. De nerf van het hout gaat alle kanten op, wat wilde lijnen in het hout opleverde.

Innig

2004

In deze berkenstam geprobeerd het massieve van een boomstam over te laten lopen in een  omhelzing. Daarbij gebruik gemaakt van de structuur en de beweging van het hout.